Cara Memasang Countertops Granite

- Jan 28, 2020-

Bagaimana untuk memasang Countertops Granite

Countertop / countertop meja basuh terutamanya termasuk: countertop batu kuarza, countertop granit, countertop marmar, countertop batu pasir, countertop slate, dan countertop batu kapur.

Arus utama adalah batu kuarsa dan countertop granit.

Memasang granit countertop adalah ekonomi dan mudah. Apabila ia dibersihkan, granit juga merupakan pilihan yang lebih baik daripada ubin lain. Ia tidak memerlukan pembersihan dan grouting dan hampir tidak bersih.

Item yang diperlukan:

Countertops granit (disesuaikan), palu untuk mengeluarkan countertop lama, garis mendatar, pelekat silikon

Langkah 1: Ukur kawasan pemasangan. Ukur panjang dan lebar kawasan pemasangan dengan ukuran pita. Tentukan jika anda ingin memasang kaunter dengan wastafel atau memisahkannya.

granite countertops price

Langkah 2: Menyesuaikan countertop marmar anda dari kedai pembaikan rumah anda atau pembuat marmar.

black granite countertops


Langkah 3: Keluarkan countertop lama dan tenggelam, dan simpan kabinet utuh melainkan anda ingin menggantikannya. Perobohan akan mengambil masa beberapa hari sebelum memasang meja marmar baru yang canggih. Jangan keluarkan countertop lama dan tenggelam sehingga anda menerima countertop baru dan tenggelam, terutama jika anda masih menggunakannya setiap hari.

granite countertop cleaner

Langkah 4: Pasang terlebih dahulu kerja baru, jangan gunakan sebarang gam. Berikannya dan lihat apakah ia berfungsi. Sekiranya kawasan pemasangan tidak persegi lengkap, anda mungkin perlu memotong bahagian atas kerja baru.

removing granite countertops


Langkah 5: Lampirkan pintu belakang dan pastikan ia dipasang dengan ketat. Sekiranya kawasan itu bukan persegi penuh atau terdapat jurang, buat penyesuaian yang diperlukan.

gray granite countertops


Langkah 6: Selepas memeriksa semua sudut, anda sudah bersedia untuk memulakan ikatan. Gunakan pelekat silikon 100% bersih. Pelekat silikon yang bersih sangat lengket dan tidak akan pudar pada marmar berwarna terang. Elakkan menggunakan pelekat berwarna gelap, kerana warna mereka akan ditunjukkan melalui marmar apabila ia kering. Sebelum memohon pelekat, lap habuk dari belakang marmar dengan alkohol. Keluarkan sebarang pelekat berlebihan yang mungkin telah mematuhi granit.

marble quartz countertops


Langkah 7: Biarkan selama 8 jam sebelum menggunakannya. Pastikan meja depan tetap sama rata di kabinet.


honed marble countertop

Sepasang:Taboos Of FengShui Ball Fountains Dan Fungsi Mereka Seterusnya:Batu Latar Belakang Batu